Nieuws

Teamnieuws
26 March 2021

Hebt u al kennisgemaakt met onze projectmanagers Joanna en Justyna? Ze kwamen afgelopen januari ons team versterken. Inmiddels voelt het alsof we ze al jaren..

Read more →
Vertaling en technologie – een onafscheidelijk duo
29 January 2021

Het valt niet te ontkennen: technologische innovatie en kunstmatige intelligentie spelen een steeds grotere rol in de alledaagse activiteiten van taaldienstverleners en vertalers. Het Translavic-team..

Read more →
Een helpende hand met Kerst
15 December 2020

In de aanloop naar Kerst sloegen de teamleden van Translavic de handen ineen om de feestdagen mooier te maken voor anderen. Ze meldden Translavic aan..

Read more →
Internationale Dag van de Vertaling
30 September 2020

Elk jaar op 30 september wordt wereldwijd de Internationale Dag van de Vertaling gevierd. Op deze dag wordt stilgestaan bij het belangrijke werk van vertaalprofessionals,..

Read more →
Stel je eens een wereld voor zonder vertaling…
21 September 2020

“Zonder vertaling zou de wereld een stuk saaier en armer zijn en meer ongelijkheid kennen, zowel in economisch als in cultureel opzicht. Toegang tot goederen,..

Read more →
EU-onderzoeksresultaten – Taaldiversiteit moeten we vieren
24 August 2020

Sinds 2018 vertaalt Translavic met trots alle artikelen, rapporten, magazines en samenvattingen die door het Publicatiebureau van de Europese Unie worden gepubliceerd over de resultaten..

Read more →
Meertalige communicatie in tijden van corona
20 August 2020

In maart 2020 werd vastgesteld dat we te maken hebben met een pandemie van het coronavirus dat COVID-19 veroorzaakt. Sindsdien is er door de overheid,..

Read more →
“De taal van Europa is vertaling”
13 July 2020

“De taal van Europa is vertaling.” Een treffend citaat van de Italiaanse schrijver Umberto Eco uit 1993. Het past ook prima bij het motto van..

Read more →