15 December 2020

Een helpende hand met Kerst

boxes with goods and Christmas gifts

In de aanloop naar Kerst sloegen de teamleden van Translavic de handen ineen om de feestdagen mooier te maken voor anderen. Ze meldden Translavic aan voor NOBLE GIFT: een omvangrijk sociaal programma in Polen dat directe en persoonlijke hulp faciliteert van bedrijven en particulieren aan mensen en gezinnen die in moeilijke omstandigheden leven.

De collega’s van Translavic ondersteunen dit jaar Eugenia: een vrouw van 66 jaar uit Wrocław die haar man, dochter en recentelijk ook haar broer verloor en verder geen familie heeft. Eugenia werkte jarenlang als naaister in een kledingatelier maar was gedwongen haar werk op te geven toen ze behandeld moest worden voor borstkanker. Ze ontvangt een pensioentje en houdt na betaling van haar vaste lasten en medische kosten maandelijks omgerekend zo’n 52 euro over om van te leven. Desondanks zit ze niet bij de pakken neer. Ze is een betrokken lid van diverse senioren- en vrouwenverenigingen, die helaas sinds het uitbreken van de coronapandemie niet veel meer bij elkaar konden komen. Nu ze veel thuis zit heeft ze haar oude hobby’s borduren en haken weer opgepakt.

Aan de hand van een lijst met noodzakelijke en gewenste spullen, kochten en verzamelden de collega’s van Translavic goederen om Eugenia een helpende hand te bieden en haar Kerst wat glans te geven. Alles is inmiddels feestelijk ingepakt en afgeleverd bij een distributiepunt, waarna vrijwilligers ervoor zorgen dat de pakketten bij Eugenia afgeleverd worden. De vrijwilligers leveren niet alleen materiële hulp maar bieden ook een luisterend oor aan de hulpbehoevende mensen, die hun verhaal kwijt kunnen en hieruit behalve troost ook inspiratie putten en adviezen krijgen om met kleine stappen de regie over hun eigen leven weer in handen te nemen.

Het budget dat Translavic beschikbaar stelde en de eigen bijdragen en tomeloze inzet van de collega’s zorgen hopelijk voor een onvergetelijke Kerst voor Eugenia.