Gecertificeerd Vertaalbureau Roemeens

Translavic is uw professionele partner voor het vertalen van teksten van het Roemeens naar het Nederlands en vice versa. Ook beschikken we over gediplomeerde vertalers voor het Engels naar het Roemeens en het Roemeens naar het Duits en vele andere taalcombinaties. Zoekt u een vertaler Roemeens? We vertellen graag wat Translavic voor u kan betekenen.

Spoedvertaling Roemeens

Wilt u een document met spoed van of naar het Roemeens laten vertalen? Vraag dan nu een offerte aan voor een spoedvertaling en we doen u snel een vrijblijvend aanbod.


 

Beëdigde vertaling Roemeens

In ons team hebben we de beschikking over ervaren beëdigde vertalers voor vertalingen van het Roemeens naar het Nederlands en vice versa. Translavic verzorgt officiële vertalingen van onder meer notariële akten, testamenten, statuten en getuigschriften. We zorgen altijd voor een correcte en nauwkeurige vertaling van uw tekst door een erkend beëdigde vertaler Roemeens. U kunt meer informatie over officiële vertalingen vinden op onze pagina beëdigde vertaling.

 
Een aantal klanten voor wie Translavic Roemeense vertalingen heeft verzorgd:

safan-darley-logo
WTT-logo
Damen-logo
IDS-logo
IDS-logo

 

De pluspunten van een vertaling door Translavic

Bij een vertaling door Translavic profiteert u van de volgende voordelen:

Uw tekst wordt vertaald door een native speaker die bij voorkeur in het land van herkomst woont. Dit betekent dat onze vertalers naar hun moedertaal vertalen. Hierdoor voelen zij haarfijn de gevoelswaarde en culturele context van woorden en begrippen aan.

We zijn een ISO 17100-gecertificeerd, professioneel vertaalbureau met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Translavic beschikt over een uitgebreid team van taalprofessionals met ervaring in diverse branches. We zetten vertalers in met ervaring in uw sector, zodat voor elke vertaling de juiste terminologie wordt toegepast.

We hebben ervaring met zowel grote als kleine projecten en voor beide zijn we u graag van dienst. Hoe klein of groot uw vertaalopdracht ook is, Translavic biedt altijd een passende oplossing waarmee we u de zorg rond het vertaalproces volledig uit handen nemen.

Onze vertalers voor vertalingen van en naar het Roemeens worden geassisteerd door CAT-tools (Computer-Assisted Translation) en terminologiedatabases. Deze slimme software helpt om consequent de juiste termen toe te passen en zorgt voor optimale consistentie. Ook kunt u dankzij deze tools bij herhalende of identieke tekstdelen besparen op de kosten van uw vertalingen. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden met deze software.

 
Vraag vrijblijvend een offerte aan
 

Leuke weetjes over het Roemeens

Roemeens wordt niet alleen in Roemenië gesproken, maar eveneens in Moldavië en Vojvodina. Wereldwijd hebben circa 25 miljoen mensen Roemeens als hun moedertaal.

Tot 1859 werd Roemeens in het cyrillisch geschreven. Sindsdien wordt voor het Roemeens het ons bekende Latijnse schrift gebruikt.

Het oudst bewaarde document in het Roemeens is Neacșu’s brief uit 1521.

 

Damen Shipyards is een scheepsbouwonderneming met klanten over de hele wereld. Op de salesafdeling Oost-Europa maken we vaak gebruik van de diensten van Translavic voor het vertalen van uiteenlopende (technische) documenten. Soms met heel korte levertijden, maar de vertaalopdrachten verlopen altijd in goede samenwerking en tot ieders grote tevredenheid.

— Ingrid Kwant
Damen Shipyards
 

Onze werkwijze voor het vertalen van en naar het Roemeens

We passen de volgende, professionele werkwijze toe, waarmee we een hoge kwaliteit van uw vertaling waarborgen.

 

1. Eerste vertaling: de eerste vertaler zet de brontekst om naar zijn of haar moedertaal. Een Roemeense native speaker zal bijvoorbeeld teksten van het Nederlands naar het Roemeens vertalen.

 

2. Revisie: de doeltekst wordt door een tweede vertaler gecontroleerd tegen de brontekst. De tweede vertaler is eveneens een native speaker en brengt waar nodig taalkundige en stilistische verbeteringen aan.

 

3. Kwaliteitscontrole: de manager voor uw project voert tot slot nog een eindcontrole uit. De projectmanager checkt of de vertaling overeenkomt met uw instructies, doelen en wensen. Zo wordt bijvoorbeeld gecontroleerd of de juiste nuance en tone-of-voice toegepast zijn.

 
Vraag vrijblijvend een offerte aan
 

Wij vertalen de volgende teksten

Translavic vertaalt onder meer de volgende documenten van en naar het Roemeens. Staat de tekst die u wilt laten vertalen hier niet bij? Neem dan toch gerust contact met ons op en we vertellen graag wat wij voor u kunnen betekenen.
Translavic staat voor u klaar in de startblokken
Ons vertaalteam is u graag van dienst.

 

Contract vertalen Roemeens

Onze gediplomeerde, ervaren vertalers vertalen uw contract in de juiste stijl en hanteren het correcte jargon. We zorgen dat uw vertaalde contract de gewenste dekking biedt en denken mee met uw wensen..
 

Voorwaarden vertalen Roemeens

Translavic vertaalt onder meer algemene, leverings- en verkoopwaarden van en naar het Roemeens. Wij zorgen voor correcte en duidelijke voorwaarden voor alle betrokken partijen.

 

Handleiding vertalen Roemeens

Translavic verzorgt heldere vertalingen van handleidingen, gebruiksaanwijzingen en andere instructies. We vertalen van en naar het Roemeens vanuit alle Europese talen. Translavic neemt u de zorg rond het vertaalproces van uw handleiding volledig uit handen.
 
Meer informatie over handleidingvertalingen

 

Website en webshop vertalen Roemeens

Wilt u met uw website of webshop de Roemeense markt bereiken? Dan mag een Roemeense website natuurlijk niet ontbreken. Onze taalprofessionals zorgen voor wervende webteksten die aansluiten bij uw doelgroep. Ook houden we desgewenst rekening met SEO en hebben we ervaring met verscheidene contentmanagementsystemen zoals WordPress en Magento.
 
Meer informatie over het vertalen van websites en webshops
 

Folder en brochure vertalen Roemeens

Bij een folder wilt u de juiste snaar raken bij de lezer. De native speakers van Translavic voelen de gevoelswaarde van woorden en begrippen haarfijn aan. We zorgen voor een pakkende en wervende vertaling van uw folders en brochures.

 

Jaarverslag vertalen Roemeens

De financiële vertalers van Translavic zetten alle woorden, komma’s en cijfers op de juiste plek. We luisteren goed naar uw wensen en vertalen deze in een jaarverslag op maat.

 
Vraag vrijblijvend een offerte aan
 

Translavic is actief in de volgende sectoren

We hebben ruime ervaring in diverse industrieën en markten. Hieronder vindt u enkele van de branches waarin ons vertaalbureau actief is. Staat uw sector hier niet bij? Neem dan toch gerust contact met ons op voor meer informatie over onze vertaalervaring in uw sector.

 

Juridische vertaling Roemeens

Onze gediplomeerde juridische vertalers zorgen dat elk woord in uw document correct vertaald wordt. We hanteren eveneens de juiste terminologie en stijl. Zo zorgt Translavic ervoor dat het vertaalde document dezelfde dekking biedt als het oorspronkelijke document.
 
Meer informatie over onze diensten als juridisch vertaalbureau
 

Technische vertaling Roemeens

Wilt u technische documenten laten vertalen, bijvoorbeeld bedieningshandleidingen, veiligheidsvoorschriften, productspecificaties of technische instructies? Onze technische vertalers beschikken over de expertise voor een correcte en heldere technische vertaling. Zij houden rekening met uw doelen en passen het juiste jargon toe.
 
Meer informatie over onze diensten als technisch vertaalbureau
 

Marketingvertaling Roemeens

Bij het vertalen van marketingteksten draait het niet alleen om de ratio, maar ook om de emotie. Onze native speakers voelen haarfijn de gevoelswaarde en culturele context van woorden en begrippen aan. Translavic zorgt voor een wervende vertaling die uw klanten aanspreekt en die aansluit bij uw doelgroep.
 
Meer informatie over het laten vertalen van medische teksten
 

 

Medische vertaling Roemeens

Translavic verzorgt medische vertalingen voor verschillende doelen. Zo vertalen onze medische vertalers onder meer wetenschappelijke artikelen en onderzoeken voor specialisten en andere professionals. Daarnaast hebben we eveneens ervaring met het vertalen van medische teksten voor niet-medici, zoals bijsluiters.
Meer informatie over onze diensten als medisch vertaalbureau
 
 

Financiële vertaling Roemeens

Onze financiële vertalers staan voor u klaar voor de vertaling van onder meer jaarverslagen, fiscale rapportages, douanedocumenten en financiële bedrijfsadviezen. We zorgen dat alle letters en cijfers op de juiste plek staan en zorgen voor een vertrouwelijke samenwerking.
 

U kunt bij Translavic geheel vrijblijvend een prijsopgave opvragen voor de vertaling van uw teksten. Vraag nu een offerte aan en we doen u zo snel mogelijk een aanbod.
 
Vraag vrijblijvend een offerte aan
 
Translavic vertaalt van en naar alle Europese talen. Zo vertalen wij bijvoorbeeld van en naar het Pools, Russisch, Hongaars, Engels en Frans. Ook beschikken we over de expertise voor het omzetten van teksten van en naar het Chinees, Japans, Turks en Arabisch.