Nieuws

Organisatorische wijzigingen
25 augustus 2022

Translavic gaat verder onder de vlag van ElaN Languages! Translavic heeft zich sinds de oprichting in 2004 ontwikkeld tot een succesvolle speler in de vertaalwereld,..

Lees meer →
Zet het werk deze zomer op pauze en laat uw vertalingen achter bij ons
21 juli 2021

Het is hoogzomer. Collega’s maken vakantieplannen. Misschien hebt u zelf ook al een zomerse bestemming in gedachten. Een onbekende regio verkennen in eigen land of..

Lees meer →
Twee paar ogen… zijn die nou echt nodig?
30 april 2021

Vertalen is een vak. Een beroep waarvoor je wordt opgeleid aan een hogeschool of universiteit en waarin je al doende steeds beter wordt. Maar zelfs..

Lees meer →
Teamnieuws
26 maart 2021

Hebt u al kennisgemaakt met onze projectmanagers Joanna en Justyna? Ze kwamen afgelopen januari ons team versterken. Inmiddels voelt het alsof we ze al jaren..

Lees meer →
Vertaling en technologie – een onafscheidelijk duo
29 januari 2021

Het valt niet te ontkennen: technologische innovatie en kunstmatige intelligentie spelen een steeds grotere rol in de alledaagse activiteiten van taaldienstverleners en vertalers. Het Translavic-team..

Lees meer →
Een helpende hand met Kerst
15 december 2020

In de aanloop naar Kerst sloegen de teamleden van Translavic de handen ineen om de feestdagen mooier te maken voor anderen. Ze meldden Translavic aan..

Lees meer →
Internationale Dag van de Vertaling
30 september 2020

Elk jaar op 30 september wordt wereldwijd de Internationale Dag van de Vertaling gevierd. Op deze dag wordt stilgestaan bij het belangrijke werk van vertaalprofessionals,..

Lees meer →
Stel je eens een wereld voor zonder vertaling…
21 september 2020

“Zonder vertaling zou de wereld een stuk saaier en armer zijn en meer ongelijkheid kennen, zowel in economisch als in cultureel opzicht. Toegang tot goederen,..

Lees meer →
EU-onderzoeksresultaten – Taaldiversiteit moeten we vieren
24 augustus 2020

Sinds 2018 vertaalt Translavic met trots alle artikelen, rapporten, magazines en samenvattingen die door het Publicatiebureau van de Europese Unie worden gepubliceerd over de resultaten..

Lees meer →
Een Engelsman in Twente deel V: Eten – Engeland vs Nederland
19 oktober 2020

  Projectmanager Liam verhuisde een paar dagen voor de Brexit vanuit County Durham in Engeland naar het Twentse Denekamp. Hij schrijft een serie artikelen over..

Lees meer →