12 april 2017

12 deelnemers. 9 juryleden. En de winnaar is … Véronique!

Uit 12 Vertalers van de Maand koos ons team recentelijk de Vertaler van het Jaar 2016. De projectmanagers kroonden tijdens de stemming unaniem de Franse vertaalster Véronique tot hun favoriete linguïst van het afgelopen jaar. Deze titel wist ze al na een relatief korte periode van samenwerking te verdienen. Sinds 2015 werkt Véronique voor Translavic aan een breed scala aan vertaalopdrachten Engels-Frans, met name op het gebied van EU-aangelegenheden. Al vanaf het begin bewees ze zich als een solide, betrouwbare vertaalpartner. Véronique gaat geen vertaaluitdaging uit de weg, of het nu gaat om een juridische tekst of een meer creatieve vertaling van berichten voor sociale media. De lijst projecten die ze voor ons oppakte is vrijwel onuitputtelijk, en de projectmanagers kunnen niet wachten om Véronique de volgende opdracht te sturen.

De titel bracht ook een beloning met zich mee: een cadeaubon voor een online boekenwinkel. Toen Véronique hoorde dat ze had gewonnen stuurde ze ons team een bedankje: “I am very happy and proud to see my work recognized. I am all the more motivated to keep it that way!”

Samenwerken met enthousiaste vertalers betekent een motivatieboost voor elke projectmanager. We zullen er dan ook voor zorgen dat we Véronique bezighouden!