24 februari 2017

Internationale Moedertaaldag 2017

Op 21 februari jl. was het Internationale Moedertaaldag. Deze jaarlijks terugkerende dag werd in het jaar 2000 door UNESCO in het leven geroepen om te herdenken dat op 21 februari 1952 twee studenten in Oost-Pakistan, het huidige Bangladesh, omkwamen tijdens een demonstratie voor officiële erkenning van hun moedertaal, het Bengaals.

Dit jaar werd op Internationale Moedertaaldag stilgestaan bij het belang van meertalig onderwijs. Voor een duurzame ontwikkeling is het belangrijk dat leerlingen toegang hebben tot studiematerialen in meerdere talen. En hun moedertaal is daarbij van primair belang, aangezien dit de taal is waarin ze basisvaardigheden opdoen op het gebied van lezen, schrijven en rekenen.

Bij Translavic weten we alles van meertaligheid en taaldiversiteit. Alleen al in ons team zijn 7 verschillende moedertalen vertegenwoordigd. En samen beheersen we daarnaast nog eens 12 vreemde talen. Onze vertalers nemen opgeteld 63 talen in 264 verschillende taalcombinaties voor hun rekening. Nieuwsgierig naar meer feiten over onze talen en diensten? Bekijk dan de Infographic van Translavic.