22 december 2015

Koken met (kerst)sterren – een recept

Hoe kun je nu beter een mooi jaar afsluiten dan met een nog mooier feest? Na een jaar hard werken mag (moet!) men immers ontspannen. Vier mee met Translavic in een vermaarde kookstudio in Wrocław met een beroemde Poolse topchef en sluit het zakelijk jaar spetterend en likkebaardend af.

Ingrediënten:
13 gemotiveerde Translavic-teamleden
1 topchef die weet wat hij doet
2 handige keukenhulpen
veel lekker eten
een paar flessen goede wijn

Bereidingswijze:
1. Deel het team op in 4 groepen en maak elk groepje verantwoordelijk voor een gerecht. Laat een projectmanager eiwitten kloppen, een resource manager boerenkool frituren en een directeur peren hakken. Zet een paar projectmanagers aan het kruiden van eendenborst, het roken van stukjes kabeljauw en het snijden van groenten. Meng met advies en instructies van de chef.

2. Is het team eenmaal lekker aan de slag, voeg dan een paar glazen wijn toe. Knijp een oogje dicht als iemand de aangewezen werkplek verlaat. Vraag een vertaler om saus te roeren en een kwaliteitsmanager om nog meer groenvoer te snijden. Voer de werkdruk en het tempo een beetje op. Zodra alles onder controle lijkt is het tijd om de borden te pakken.

3. Serveer het diner: als voorgerecht een mousse van courgette met gefrituurde aardappel en boerenkool, geglaceerde wortel en hazelnoten; als hoofdgerecht een vissoep met gerookte kabeljauw, gebakken garnalen en zalmtartaar en daarnaast eendenborst met kruidige rodekool en boekweit met oesterzwammen. Sluit af met het dessert: ijs van knolselderij en gorgonzola met een saus van peer en rum. U belandt gegarandeerd in de culinaire hemel.

4. Is het diner eenmaal op, geniet dan van de avond. Neem teamfoto’s in kerstsfeer, wissel sterke verhalen uit en zing kerstliederen van over de hele wereld in verschillende talen. Laat het feest niet te vroeg eindigen: verruil de kookstudio voor een club in de stad en dans de (kerst)sterren van de hemel.