19 juli 2019

Topprestatie

Ook buiten het werk zoeken de collega’s van Translavic elkaar geregeld op. Het liefst ondernemen ze dan samen iets actiefs. En vorige week bleek dat dat ook prima gaat onder buitengewone omstandigheden. Een groep enthousiaste klimmers trok eropuit om de top van de Poolse berg Ślęża (717 m) te bereiken. Deze bescheiden berg ligt in Sobótka, een plaats op ongeveer 30 km afstand van Wrocław. De berg bestaat uit graniet, is bedekt met groene bossen en behoort tot het beschermde Ślęża Landschapspark. Zelfs de ongunstige weersomstandigheden konden dit mooie avontuur niet verpesten. Het prachtige uitzicht, de teamgeest en de fantastische sfeer maakten de gestage regen meer dan goed.

Verregend maar voldaan bereikten de meest volhardende klimmers na een paar uur de top. Eenmaal weer beneden genoot het team van een welverdiend en smakelijk diner, waarbij al even smakelijke anekdotes werden opgediend.

Er wordt beweerd dat zelfs de donkerste wolk een zilveren randje heeft. Inderdaad bleek dat er niets beter is voor de teamsamenhang dan samen het hoofd bieden aan uitdagende omstandigheden. Geen berg te hoog voor het team van Translavic!