26 juni 2015

Translavic-team viert 10 jaar en kiest het ruime sop!

Op een zonnige vrijdagmiddag in juni gingen de medewerkers van Translavic samen het schip in. Gelukkig niet in de spreekwoordelijke betekenis, maar letterlijk – om te varen. Deze sportieve bijeenkomst was georganiseerd om 10 jaar Translavic op een bijzondere manier in teamverband te vieren. De Translavic-collega’s van het Nederlandse kantoor in Rijssen en het Poolse kantoor in Wrocław hadden zich verzameld voor een feestelijke start in Amsterdam. Op het dak van NEMO proostten de teamleden met champagne op het tienjarig bestaan, ondertussen genietend van het uitzicht op de replica van het VOC-schip Amsterdam, een van de inspiratiebronnen voor het zeilthema dat aan het weekend was toegekend.

 

Vervolgens gingen de collega’s aan boord van de tjalk de Nieuwe Zorg, waar ze meteen aan het werk werden gezet door de schipper en zijn maat. De handen moesten flink uit de mouwen om de zeilen te hijsen, waarna de tjalk tegen het decor van een prachtige ondergaande zon koers zette richting de haven van Muiden, om daar aan te leggen voor de nacht. De volgende dag werden de teamleden op het IJmeer en Markermeer getrakteerd op een breed scala aan zeilomstandigheden: felle zon, straffe wind, hoge snelheden, dikke bewolking, verfrissende regenbuien en hoog opspattend boegwater.

Tussendoor werd de haven van Volendam aangedaan voor een echt Hollands hapje bij de viskraam. Nadat aan het einde van de middag in thuishaven Muiden de zeilen onder goedkeurend oog van de schipper en zijn maat weer waren gestreken en opgevouwen, verlieten de collega’s voldaan en vol nieuwe indrukken en energie de Nieuwe Zorg. De nabeschouwing en afsluiting van het geslaagde weekend vonden plaats tijdens een gezellige teambarbecue in Rijssen.