13 januari 2017

Eerste Elia-event voor projectmanagers

Op 1 en 2 december 2016 bracht Europese taalbranchevereniging Elia meer dan honderd mensen uit 32 verschillende landen bijeen voor de allereerste conferentie specifiek gericht op projectmanagers in de vertaalbranche. Het evenement vond plaats in Barcelona, de stad waar begenadigd architect Antoni Gaudí ooit inspiratie vond voor zijn grootse werken.

Onze projectmanager Agnieszka woonde het event bij. Tijdens een rijk gevuld tweedaags programma konden deelnemers luisteren naar lezingen van experts en in professioneel geleide brainstormsessies ervaringen uitwisselen over relevante onderwerpen. Ze kregen advies op het gebied van tijdmanagement, oefenden hun onderhandelingstechnieken, leerden hoe belangrijk kennis en begrip van culturele verschillen is en wisselden tips uit die kunnen bijdragen tot succesvol projectmanagement.

Een van de sprekers op de conferentie kwam tot de volgende vergelijking: een projectmanager is als een dirigent, met het orkest als metafoor voor de vertaalteams die hij zodanig moet dirigeren dat ze een perfect klinkende vertaling produceren, beloond met applaus van het publiek – de gewaardeerde klanten. Geïnspireerd door deze gedachte zullen de medewerkers van Translavic hun uiterste best doen om in 2017 vertalingen te leveren die onze klanten als muziek in de oren klinken!