Gecertificeerd vertaalbureau Albanees

Albanië is een land dat zich aan het openen is aan Europa en de rest van de wereld. Sinds 2014 is het land kandidaat-lid van de Europese Unie en de economie is groeiende. Albanië is kortom een land met kansen voor bedrijven. Vertaalbureau Translavic ondersteunt organisaties met professionele vertalingen van en naar het Albanees vanuit alle Europese talen. Lees op deze pagina hoe wij te werk gaan en wat wij voor u kunnen betekenen.
 

Spoedvertaling Albanees

Bent u met spoed op zoek naar een vertaler Albanees voor een tekst die snel vertaald moet worden? Vraag dan nu een geheel vrijblijvende offerte aan.

 

We hebben Translavic leren kennen als een competente, betrouwbare en veelzijdige aanbieder, waarmee het goed en plezierig samenwerken is.
Siemens-logo
— Louis Roth
Vertaalbureau Siemens Nederland N.V.

 

Profiteer ook van de volgende voordelen

Als u kiest voor Translavic voor de vertaling van uw teksten, dan geniet u de volgende voordelen.

Translavic is een ISO 17100-gecertificeerd vertaalbureau Albanees. Dit betekent dat wij bewezen procedures volgen voor de vertaling van uw documenten. Over onze werkwijze kunt u verderop meer lezen.

Uw tekst wordt altijd vertaald door een native speaker. Zo wordt een handleiding die naar het Albanees vertaald moet worden, omgezet door een native vertaler Albanees. En voor een contract dat bijvoorbeeld van het Albanees naar het Duits vertaald dient te worden, zetten we een native speaker Duits in. Native speakers kennen hun moedertaal grammaticaal door en door. Daarnaast beschikken ze over een uitgebreide woordenschat en een uitmuntend taalgevoel dat ze kunnen inzetten voor een doeltreffende vertaling. Onze vertalers wonen bij voorkeur in het land van herkomst, zodat ze een sterke binding houden met hun moedertaal.

We bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en u kunt altijd vrijblijvend een offerte opvragen.

Translavic beschikt over ruime ervaring in diverse sectoren. Hierdoor spreken we de taal van uw branche en hanteren we de correcte terminologie.

Geen project is te groot of te klein voor ons. Weinig of veel woorden, voor iedere vertaalopdracht proberen we een passende oplossing te verzorgen. Ook bieden we een totaaloplossing waarmee we u de complete zorg rondom het vertaalproces uit handen kunnen nemen.

Onze Albanese vertalers worden geassisteerd door CAT-tools (Computer-Assisted Translation) en terminologiedatabases. Deze slimme vertaalsoftware helpt om consequent de juiste termen toe te passen en zorgt voor optimale consistentie. Bij herhalende of identieke tekstdelen bespaart u bovendien op de kosten van uw vertaling. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden van CAT-tools.

Translavic volgt de laatste ontwikkelingen in het vakgebied en zoekt samen met de opdrachtgever voor elke tekst naar de beste technologische oplossing. Afhankelijk van de taalcombinatie, de beschikbare tijd, de omvang en het onderwerp van de te vertalen tekst, kan in plaats van een menselijke vertaler ook machinevertaling uitkomst bieden, gevolgd door een nabewerking (post-editing) door een menselijke linguïst. U kunt hier meer over lezen op de pagina machinevertaling en post-editing.

 
Vraag vrijblijvend een offerte aan
 

Beëdigde vertaling Albanees

In ons team hebben we de beschikking over ervaren beëdigde vertalers voor vertalingen van het Albanees naar het Nederlands en vice versa. Wij verzorgen officiële vertalingen van onder andere notariële akten, testamenten, statuten en getuigschriften. Translavic zorgt voor een consciëntieuze vertaling van uw document door een erkend beëdigde vertaler Albanees. U kunt hier meer over lezen op onze pagina over beëdigde vertalingen.
 

Zo zorgen onze vertalers Albanees voor een perfecte vertaling

Hebt u inmiddels interesse in onze vertaaldiensten? We vertalen uw tekst op de volgende wijze:

 

 

1. Eerste stap: vertaling. Eerst wordt uw tekst omgezet door een native vertaler. Aan een vertaling naar het Albanees werkt dus een native speaker Albanees. Onze vertalers beheersen hun moedertaal in alle finesses en beschikken over een uitmuntend taalgevoel.

 

2. Tweede stap: revisie. Vervolgens controleert een tweede vertaler – ook wel revisor genoemd – die eveneens een moedertaalspreker is, de vertaling tegen de brontekst. Waar nodig brengt de revisor taalkundige, terminologische en stilistische verbeteringen aan.

 

3. Derde stap: kwaliteitscontrole. Ten slotte voert de projectmanager voor uw vertaalopdracht een laatste controle uit. Deze checkt of de vertaling in overeenstemming is met uw instructies, bijvoorbeeld of de gewenste schrijfstijl en terminologie zijn toegepast.

 
Vraag vrijblijvend een offerte aan
 

Enkele weetjes over het Albanees

Albanezen zelf noemen hun moedertaal Shqip.

Albanees is behalve in Albanië ook in Kosovo en Noord-Macedonië een officiële taal. Daarnaast kennen Griekenland, Italië, Servië, Montenegro en Turkije een populatie van etnische Albanezen.

Wereldwijd zijn er ongeveer 7,5 miljoen native speakers Albanees.

 

Wij vertalen de volgende teksten

Zoekt u een vertaalbureau Albanees voor het omzetten van een van de volgende teksten? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan. Staat de tekst die u wilt laten vertalen hieronder niet vermeld? Neem dan gerust contact met ons op. De kans is groot dat we u toch van dienst kunnen zijn.

 

Voorwaarden laten vertalen Albanees

Doet u zaken in Albanië? Een correcte en duidelijke vertaling van voorwaarden is in het belang van alle partijen. Translavic verzorgt heldere vertalingen van onder meer algemene voorwaarden, leveringsvoorwaarden, aankoopvoorwaarden en verkoopvoorwaarden.

 

Contract laten vertalen Albanees

Ons team van ervaren juridische vertalers assisteert u graag met een consciëntieuze vertaling van uw contract en andere bindende overeenkomsten. We zorgen dat de vertaalde tekst dezelfde juridische dekking biedt als het oorspronkelijke document.

 

Handleiding laten vertalen Albanees

Een goede gebruiksaanwijzing is correct en duidelijk. Voor uw vertaling zetten we vertalers in met ervaring in uw sector. Ze hanteren het jargon van uw branche en passen de correcte terminologie toe. We zorgen voor een heldere vertaling van uw handleiding, gebruiksaanwijzing of andersoortige instructie.
 
Meer informatie over vakkundige handleidingvertalingen

 

Folder of brochure laten vertalen Albanees

Met uw folder wilt u mensen overtuigen. Daarom moet deze niet alleen grammaticaal correct zijn, maar ook de juiste emotie overbrengen. Onze native vertalers hebben een voortreffelijk taalgevoel en leggen het gewenste gevoel in uw vertaling.
 

Website of webshop laten vertalen Albanees

Ook de Albanese onlinemarkt biedt mogelijkheden voor ondernemers die actief zijn op het internet. We produceren een professionele vertaling die aansluit bij uw beoogde bezoekers. Hebt u een WordPress-website of Magento-webshop? Onze projectmanagers hebben ervaring met deze en andere contentmanagementsystemen. Zo kunnen we u de complete zorg rondom het vertaalproces uit handen nemen.
 
Meer informatie over professionele websitevertalingen
 

Jaarverslag laten vertalen Albanees

Onze financiële vertalers zetten alle letters, cijfers en komma’s op de juiste plek. Daarnaast houden ze rekening met uw doelen en instructies. Uiteraard behandelen we uw jaarverslag vertrouwelijk en desgewenst is een geheimhoudingsverklaring van toepassing.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

 
 
Translavic Vertalers Albanees
Onze vertalers staan voor u klaar.
 

Translavic spreekt de taal van uw branche

Translavic heeft ruime ervaring in onder meer de volgende sectoren. Wordt uw branche niet vermeld? We moedigen u aan om dan toch vrijblijvend contact met ons op te nemen. We vertellen graag over onze ervaring in uw branche.

 

Juridische vertaling Albanees

We beschikken over een uitgebreid team van ervaren juridische vertalers. Ze staan u graag bij voor de vertaling van contracten, brieven en andere juridische documenten. Onze juridische linguïsten zijn niet alleen vertalers, maar ook vakspecialisten op het gebied van de wet. We behandelen uw documenten discreet en zorgen voor een correcte en nauwgezette vertaling.
 
Meer informatie over het vertalen van juridische teksten
 

Marketingvertaling Albanees

Albanië biedt kansen voor veel soorten bedrijven. Wilt u de Albanese markt betreden? Translavic zorgt voor wervende vertalingen van uw folders, brochures en andere commerciële uitingen. Onze native vertalers raken altijd de juiste snaar bij uw doelgroep.
 

Technische vertaling Albanees

Translavic heeft ervaring met het vertalen van teksten in verscheidene technische sectoren. Zo vindt u bij onze referenties aanbevelingen van opdrachtgevers als Siemens, Damen Shipyards en SafanDarley. Wilt u ook van onze technische kennis profiteren? Vraag dan zonder enige verplichting een offerte aan.
 
Meer informatie over het vertalen van technische teksten
 

 

Medische vertaling Albanees

We verzorgen medische vertalingen voor zowel medici als niet-medici. Zo vertalen onze medische taalprofessionals klinische studies en wetenschappelijke artikelen, maar ook bijsluiters en medische voorschriften. Voor iedere doelgroep creëren we een heldere en doeltreffende vertaling.
 
Meer informatie over het vertalen van medische documenten
 

Financiële vertaling Albanees

Ten slotte beschikken we tevens over de expertise voor het vertalen van diverse financiële teksten, zoals jaarverslagen, beleggingsprospectussen, economische analyses en begrotingen. Onze financiële vertalers zorgen voor een vertaling die in overeenstemming is met uw doelen.
 

Hebt u interesse om uw tekst door Translavic te laten vertalen? We zijn een ervaren vertaalbureau dat van en naar alle Europese talen vertaalt. Ook vertalen wij van en naar het Chinees, Japans, Arabisch en Turks.

Hebt u vragen of wilt u meer informatie over onze diensten? Neem gerust contact met ons op. We staan u graag te woord. Ook kunt u altijd een vrijblijvende offerte opvragen. We doen u snel een aantrekkelijk aanbod.
 
Vraag vrijblijvend een offerte aan