Gecertificeerd vertaalbureau Bulgaars

Vertaalbureau Translavic heeft een ruime ervaring in het vertalen van diverse teksten van en naar het Bulgaars. We zijn ISO 17100-gecertificeerd en vertalen van en naar alle Europese talen. U bent bij ons aan het juiste adres voor een vertaling vanuit het Nederlands of Engels naar het Bulgaars of andersom, maar ook voor bijvoorbeeld vertalingen van het Bulgaars naar het Duits en vice versa.

Spoedvertaling Bulgaars

Hebt u een tekst die zeer urgent vanuit of naar het Bulgaars moet worden vertaald? Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan voor een spoedvertaling en we doen u snel een aantrekkelijk aanbod.


 
 
Een kleine greep uit de opdrachtgevers voor wie Translavic Bulgaarse vertalingen heeft verzorgd. Naast de onderstaande bedrijven voeren we eveneens regelmatig vertalingen van en naar het Bulgaars uit voor EU-communicatiebureaus.

ABU-logo
IDS-logo
safan-darley-logo

 

Profiteer van de volgende voordelen bij uw vertaling Bulgaars

Als u ervoor kiest om van onze vertaaldiensten gebruik te maken, geniet u de volgende voordelen.

We zetten native speakers in voor uw vertaling die bij voorkeur in hun land van herkomst wonen. Dit betekent dat onze vertalers altijd naar hun moedertaal vertalen. Niet alleen zijn ze hierdoor grammaticaal en taalkundig zeer sterk, maar ook voelen ze de connotatie van woorden en begrippen in een lokale context haarfijn aan.

Translavic is een ISO 17100-gecertificeerd vertaalbureau met een goede prijs-kwaliteitverhouding. We volgen strenge procedures die een hoge kwaliteit van uw vertaling waarborgen. Over onze werkwijze kunt u verderop op deze pagina lezen.

We beschikken over een uitgebreid team van taalprofessionals met ervaring en expertise in verschillende sectoren. Uw tekst wordt vertaald door vertalers met ervaring in uw branche, zodat de juiste stijl en vakterminologie toegepast worden.

Translavic heeft ruime ervaring met zowel grote als kleine vertaalprojecten. Hoe omvangrijk of klein uw tekst ook is, we zijn u graag van dienst en zorgen voor een passende oplossing. Onze gedreven projectmanagers staan klaar om u alle zorgen rondom het vertaalproces uit handen te nemen.

We maken gebruik van slimme CAT-tools (Computer-Assisted Translation) en terminologiedatabases. Deze software helpt onze vertalers om consequent de juiste termen toe te passen en zorgt voor optimale consistentie met eerdere vertalingen. Eveneens kunt u dankzij deze hulpmiddelen bij herhalende of identieke tekstdelen besparen op de kosten van uw vertaling.

 
Vraag vrijblijvend een offerte aan
 

Op de salesafdeling Oost-Europa maken we vaak gebruik van de diensten van Translavic voor het vertalen van uiteenlopende (technische) documenten. Soms met heel korte levertijden, maar de vertaalopdrachten verlopen altijd in goede samenwerking en tot ieders grote tevredenheid.

— Ingrid Kwant
Damen Shipyards
 

Beëdigde vertaling Bulgaars

In ons team beschikken we over ervaren beëdigde vertalers voor vertalingen van het Bulgaars naar het Nederlands en andersom. Wij verzorgen officiële vertalingen van onder meer testamenten, notariële akten, statuten en getuigschriften. We zorgen voor een correcte en nauwkeurige vertaling van uw document door een erkend beëdigde vertaler Bulgaars. Meer informatie over deze service vindt u op onze pagina beëdigde vertaling.
 

Wist u dat…

het Bulgaars een Zuid-Slavische taal is die door ongeveer 12 miljoen mensen wordt gesproken?

het Bulgaars met het cyrillische alfabet wordt geschreven? Doordat de naamvallen zo goed als verdwenen zijn uit het moderne Bulgaars, wordt deze taal als eenvoudiger beschouwd dan veel andere Slavische talen.

het Bulgaars nauw verwant is met het Macedonisch? Sommigen beschouwen het Macedonisch zelfs als een Bulgaars dialect.

 

Onze werkwijze voor vertalingen Bulgaars

Translavic hanteert de volgende werkwijze om een hoge kwaliteit van uw vertaling te waarborgen.

 

1. Eerste vertaling: uw tekst wordt door een professionele vertaler naar zijn of haar moedertaal omgezet. Aan een vertaling van het Nederlands naar het Bulgaars zal dus een native speaker Bulgaars werken die Nederlands als tweede taal heeft gestudeerd.

 

2. Revisie: een tweede vertaler controleert de vertaalde tekst tegen de brontekst. Ook deze tweede vertaler is een native speaker van de doeltaal met gedegen kennis van de brontaal. De revisor brengt waar nodig taalkundige en stilistische verbeteringen aan.

 

3. Kwaliteitscontrole: tot slot voert de projectmanager voor uw opdracht een kwaliteitscontrole uit. Daarbij wordt gekeken of uw vertaalde tekst in overeenstemming is met uw instructies, zoals de gewenste tone-of-voice.

 
Vraag vrijblijvend een offerte aan
 
Vertaling Bulgaars die gecontroleerd wordt.
Door onze professionele werkwijze waarborgen we een hoge kwaliteit van uw vertaling.

Wat vertalen onze vertalers Bulgaars

Onze taalprofessionals vertalen onder meer de volgende documenten en producten. Staat de tekstsoort die u wilt laten vertalen er niet bij? Neem dan toch gerust contact met ons op en we leggen u graag uit wat we voor u kunnen betekenen.

 

Voorwaarden vertalen Bulgaars

Algemene voorwaarden, leveringsvoorwaarden en verkoopvoorwaarden moeten aan alle betrokkenen duidelijkheid bieden. De juridische vertalers van Translavic zorgen daarom voor een heldere vertaling van uw voorwaarden zodat in iedere taal afspraken compleet en correct zijn.
 

Contract vertalen Bulgaars

Een vertaald document moet dezelfde dekking bieden als het oorspronkelijke document. Onze gediplomeerde vertalers zorgen voor een zeer nauwkeurige vertaling van uw contract van of naar het Bulgaars.

 

Handleiding vertalen Bulgaars

Een goede instructie moet duidelijk zijn voor de lezer. Translavic zorgt voor een correcte en heldere vertaling van uw handleiding, gebruiksaanwijzing of andere instructie. Bij het vertalen houden we rekening met uw wensen en de doelgroep.
 
Meer informatie over handleidingvertalingen

 

Website of webshop laten vertalen Bulgaars

Wilt u met uw product of dienst de Bulgaarse online markt bereiken? Dan mag een goede Bulgaarse website of webshop niet ontbreken. Onze vertalers Bulgaars voelen de connotatie en culturele context van woorden en begrippen haarfijn aan. Ze zorgen voor wervende en converterende webteksten. Ook houden ze desgewenst rekening met SEO.
 
Meer informatie over het vertalen van websites en webshops
 

Folder- of brochurevertaling Bulgaars

Bij een commerciële folder of brochure is niet alleen correct taalgebruik belangrijk. U wilt namelijk ook het juiste gevoel opwekken bij de lezer. Onze taalprofessionals voelen haarfijn de gevoelswaarde van woorden aan, omdat zij altijd naar hun moedertaal vertalen. Translavic zorgt voor een aantrekkelijke vertaling die aansluit bij uw doelgroep.

 

Jaarverslag laten vertalen Bulgaars

Onze financiële vertalers zorgen dat alle letters, komma’s en cijfers in uw vertaalde jaarverslag op de correcte plaats staan. We hanteren de juiste stijl en gebruiken het passende jargon. Tevens houden we rekening met uw wensen en doelen voor het jaarverslag.

 
Vraag vrijblijvend een offerte aan
 

In welke sectoren is Translavic actief

We hebben expertise in de volgende industrieën en markten. Staat uw branche hier niet bij? Neem dan toch gerust contact met ons op. We vertellen graag over onze ervaring in uw sector.

 

Juridische vertaling Bulgaars

Onze gediplomeerde, ervaren vertalers zorgen voor een accurate en correcte vertaling van uw juridische document. De juridische vertalers Bulgaars in ons team hanteren de passende schrijfwijze en het juiste jargon.
 
Meer informatie over het vertalen van juridische documenten
 

Technische vertaling Bulgaars

Translavic heeft de deskundigheid in huis voor het vertalen van diverse technische teksten, zoals gebruikershandleidingen, veiligheidsvoorschriften, productspecificaties en bedieningsinstructies. We passen de terminologie toe van uw sector en zorgen voor een duidelijke, technische vertaling.
 
Meer informatie over het laten vertalen van technische documenten
 

Medische vertaling Bulgaars

Translavic heeft ruime ervaring met het vertalen van medische teksten voor zowel specialisten als niet-medici. Zo vertalen onze medische vertalers onder meer wetenschappelijke artikelen en klinische trials bedoeld voor medici, maar bijvoorbeeld ook bijsluiters voor patiënten. In alle gevallen zorgen we voor een correcte en duidelijke vertaling voor uw doelgroep.
 
Meer informatie over het laten vertalen van medische teksten
 

 

Marketingvertaling Bulgaars

Een commerciële uiting moet natuurlijk taalkundig correct zijn, maar ook gevoelsmatig de juiste snaar raken bij de doelgroep. Doordat onze professionele vertalers Bulgaars altijd naar hun moedertaal teksten omzetten, voelen zij de gevoelswaarde van begrippen haarfijn aan en houden ze rekening met de culturele context. Translavic zorgt voor een succesvolle vertaling!
 

Financiële vertaling Bulgaars

Onze financiële vertalers zorgen voor een uiterst nauwkeurige vertaling van uw financiële document. Uiteraard behandelen we al uw documenten en gegevens zeer vertrouwelijk.
 

Hebt u interesse om uw tekst door Translavic van of naar het Bulgaars te laten vertalen? Vraag dan nu een offerte aan en we doen u snel een geheel vrijblijvend aanbod.
 
Vraag vrijblijvend een offerte aan
 

Vertaalbureau Translavic verzorgt vertalingen van en naar alle Europese talen. In ons uitgebreide team van vertalers beschikken we over de kennis voor vertalingen van bijvoorbeeld het Nederlands, Duits, Frans, Engels naar het Bulgaars en vice versa. Tevens vertalen we teksten van en naar het Chinees, Japans, Turks en Arabisch.