Vertaalbureau Italiaans ISO 17100-gecertificeerd

La dolce vita. Italië is een prachtig land waar men de kunst van het leven heeft uitgevonden. Daarnaast is Italië de derde economie van de eurozone met een van oudsher sterke exportsector. Doet u zaken in Italië of wilt u er gaan ondernemen? Vertaalbureau Translavic ondersteunt u graag met de vertaling van diverse teksten. Lees op deze pagina wat onze Italiaanse vertalers voor u kunnen betekenen.

Spoedvertaling Italiaans

Zoekt u een vertaler Italiaans voor een tekst die dringend van of naar het Italiaans vertaald moet worden? Vraag dan nu geheel vrijblijvend een offerte aan. We doen u z.s.m. een aantrekkelijk aanbod.
 


 

Heldere communicatie, komen snel in actie, weten goed om te gaan met korte deadlines, topkwaliteit van vertalingen.


 
— Corianne, Breda

 

Translavic biedt u de volgende voordelen

Onze klanten genieten de onderstaande voordelen. Bent u de volgende? Ons vertaalbureau en onze vertalers Italiaans staan voor u klaar.

We zijn een ISO 17100-gecertificeerd vertaalbureau. Dat wil zeggen dat wij een beproefde werkwijze volgen voor het vertalen van uw tekst. Hierover leest u later meer.

Uw tekst wordt altijd omgezet door een native speaker die vertaalt naar zijn of haar moedertaal. Een vertaling van het Nederlands naar het Italiaans wordt dus gedaan door een native vertaler Italiaans. Onze native vertalers wonen bij voorkeur nog in het land van hun moedertaal. De vertalers Italiaans van Translavic zijn taalkundig voortreffelijk onderlegd en hebben een uitmuntend taalgevoel.

U kunt bij Translavic terecht voor vertalingen van het Nederlands naar het Italiaans en vice versa, maar ook voor andere taalcombinaties. We vertalen ook van en naar het Italiaans in combinatie met andere Europese talen zoals het Engels, Duits en Frans.

Met ons team van vertalers hebben we ruime ervaring in diverse sectoren. Zo spreken we de taal van uw branche en hanteren we de juiste terminologie.

We assisteren u graag bij ieder vertaalproject, groot of klein. Voor iedere opdracht proberen we een passende oplossing te verzorgen. We denken met u mee en nemen u alle zorgen rondom het vertaalproces uit handen.

Onze vertalers worden geassisteerd door slimme CAT-tools (Computer-Assisted Translation) en terminologiedatabases. Deze ondersteunende software helpt om systematisch de juiste termen toe te passen en zorgt voor optimale consistentie. Bij herhalende of identieke tekstdelen bespaart u bovendien op de kosten. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden met CAT-tools.

Sommige vertaalopdrachten lenen zich voor het inzetten van machinevertaling in combinatie met een nabewerking door een menselijke post-editor. Meer hierover kunt u lezen op de pagina over machinevertaling.

Naast alle bovengenoemde voordelen bieden we ook nog eens een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Dit ontdekt u als u een vrijblijvende offerte aanvraagt.

 
Vraag vrijblijvend een offerte aan
 

Beëdigde vertaling Italiaans

Bent u op zoek naar een beëdigd vertaler Italiaans? In ons team hebben we beschikking over ervaren beëdigde Italiaanse vertalers voor vertalingen van het Italiaans naar het Nederlands en vice versa. Wij verzorgen officiële vertalingen van onder meer notariële akten, testamenten, contracten en diploma’s. Translavic zorgt altijd voor een correcte en nauwgezette vertaling van uw document door een erkend beëdigd vertaler. U kunt hier meer over lezen op de pagina over officiële vertalingen.
 

Wist u dat…

het Italiaans, net als andere Romaanse talen, afstamt van het (vulgair) Latijn? De oudst bewaard gebleven Italiaanse teksten zijn afkomstig uit de 10e eeuw.

de moderne Italiaanse standaardtaal gebaseerd is op het Florentijns, het dialect van Florence?

het Italiaans pas in 1861 na de eenwording van Italië een officiële taal werd?

 

Zo zorgen wij voor de perfecte vertaling Italiaans

Translavic volgt de volgende beproefde methode voor het vertalen van uw tekst, conform ISO 17100.

 

1. Eerste vertaling: uw tekst wordt door een native speaker, de eerste vertaler, omgezet naar het Italiaans. Onze native vertalers beheersen hun moedertaal in alle finesses.

 

2. Revisie: een tweede vertaler, ook weer een native speaker, controleert de vertaling tegen de brontekst. Waar nodig brengt deze taalkundige en stilistische verbeteringen aan.

 

3. Kwaliteitscontrole: ten slotte voert de projectmanager voor uw vertaalopdracht een eindcontrole uit. Hierbij wordt onder meer gecheckt of de vertaalde tekst overeenkomt met uw instructies en de gewenste tone-of-voice heeft.

 
Vraag vrijblijvend een offerte aan
 

We spreken de taal van uw sector

Dankzij onze jarenlange ervaring hebben we expertise in veel verschillende bedrijfstakken. Hieronder vindt u enkele van de sectoren waarin wij u kunnen ondersteunen. Wordt uw branche niet genoemd? Waarschijnlijk kunnen we u toch van dienst zijn! Neem gerust contact met ons op. We staan u graag te woord.

 

Juridische vertaling Italiaans

Onze juridische vertalers zorgen voor een correcte en consciëntieuze vertaling van uw juridische documenten. Onze medewerkers zijn niet alleen vertalers, maar ook juridische vakspecialisten. Ze zorgen ervoor dat het vertaalde document dezelfde juridische dekking biedt als het oorspronkelijke document.
 
Meer informatie over het vertalen van juridische teksten
 

Technische vertaling Italiaans

Translavic zorgt voor correcte en heldere vertalingen van allerlei soorten technische teksten. Onze technische vertalers hanteren het jargon van uw sector en houden rekening met uw doelen.
 
Meer informatie over het vertalen van technische teksten
 

Marketingvertaling Italiaans

Wilt u een brochure, folder of andere commerciële uiting laten vertalen? U weet dat alleen een taalkundig correcte tekst dan niet genoeg is. U wilt met uw tekst het juiste gevoel overbrengen naar de lezer. Onze native speakers hebben een voortreffelijk taalgevoel en zorgen ervoor dat de vertaling uw doelgroep aanspreekt.
 

 

Medisch vertaalbureau Italiaans

We beschikken over ervaren medische vertalers voor het omzetten van diverse medische teksten. Zo vertalen we bijvoorbeeld wetenschappelijke artikelen en medische protocollen voor professionals. U bent bij vertaalbureau Translavic ook aan het juiste adres voor de vertaling van bijvoorbeeld bijsluiters en patiëntenvoorlichting. Voor iedere doelgroep zorgen we voor een correcte en duidelijke vertaling.
 
Meer informatie over het vertalen van medische teksten
 

Financiële vertaling Italiaans

Translavic zet alle letters, cijfers en komma’s op de juiste plek bij de vertaling van uw financiële documenten. Uiteraard behandelen we uw teksten vertrouwelijk en desgewenst stellen we een aanvullende geheimhoudingsverklaring op.
 

 
Vraag vrijblijvend een offerte aan
 
 
Translavic vertaalbureau werkwijze
Ons team van vertalers is u graag van dienst
 

Translavic vertaalt onder meer de volgende teksten

Welke teksten en documenten kunnen wij voor u vertalen? Hieronder vindt u enkele voorbeelden van teksten die wij van en naar het Italiaans kunnen vertalen. Twijfelt u of wij u van dienst kunnen zijn? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. We leggen u graag uit wat de mogelijkheden zijn.

 

Contractvertaling Italiaans

Bij de vertaling van een contract is ieder woord relevant. Onze juridische vertalers zorgen daarom voor een zeer nauwkeurige en heldere vertaling die een gelijke dekking biedt als de oorspronkelijke overeenkomst. Natuurlijk behandelen we uw contract discreet.
 

Voorwaarden vertalen Italiaans

Duidelijke voorwaarden zijn in het belang van alle betrokken partijen en kunnen veel zorgen voorkomen. We creëren daarom heldere vertalingen voor u van onder meer algemene voorwaarden, leveringsvoorwaarden, aankoopvoorwaarden en verkoopvoorwaarden.

 

Brochure of folder vertalen Italiaans

Het Italiaans is een taal vol emoties en onze native vertalers voelen die haarfijn aan. Ze kennen de gevoelswaarde van begrippen en woorden door en door. Ze zorgen ervoor dat uw boodschap ook in de vertaling optimaal overkomt.
 

 

Website en webshop vertalen Italiaans

De Italiaanse onlinemarkt biedt kansen voor slimme ondernemers. Translavic produceert een professionele vertaling van uw website of webshop. Onze vertalers schrijven converterende webteksten en houden desgewenst rekening met zoekmachineoptimalisatie (Google). Ook hebben we ervaring met verschillende systemen zoals WordPress en Magento. Zo kunnen we u voor het gehele vertaalproces de zorgen uit handen nemen.
 
Meer informatie over het vertalen van webteksten
 

Handleiding vertalen Italiaans

Een goede instructie is correct en duidelijk. Translavic zorgt daarom voor feilloze en heldere vertalingen van handleidingen, gebruiksaanwijzingen en andere instructies.
 
Meer informatie over het vertalen van handleidingen
 

Jaarverslag vertalen Italiaans

Wilt u een jaarverslag van of naar het Italiaans vertalen? Onze financiële vertalers zetten uw jaarverslag foutloos om en houden rekening met uw doelen. Uiteraard behandelen we uw document vertrouwelijk.
 

Hebt u interesse om uw tekst door ons te laten vertalen? Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan en we doen u snel een aantrekkelijk aanbod. Hebt u vragen over onze diensten of ons bedrijf? Neem gerust contact met ons op en we vertellen u graag meer over onze vertaaldiensten.

 
Vraag vrijblijvend een offerte aan
 

Vertaalbureau Translavic vertaalt van en naar vele talen. Een overzicht vindt u op onze talenpagina. Wilt u lezen wat anderen van Translavic vinden? Bekijk dan de referenties van een aantal klanten op onze website en de reviews over Translavic op het portal Klantenvertellen.