Gecertificeerd vertaalbureau Portugees

Het Portugees is de moedertaal van miljoenen Portugezen en Brazilianen. Daarnaast wordt Portugees ook gesproken in onder meer Angola, Mozambique, Oost-Timor en Kaapverdië. Voor maar liefst 250 miljoen mensen wereldwijd is het Portugees de moedertaal. Wilt u deze groep bereiken met uw producten of services? Translavic ondersteunt u graag met professionele Portugese vertalingen van diverse teksten. Lees hieronder wat wij voor u kunnen betekenen.
 

Spoedvertaling Portugees

Wilt u urgent een tekst laten vertalen van of naar het Portugees? Vraag dan nu vrijblijvend een spoedvertaling aan en we doen u snel een aantrekkelijk aanbod.


 
Translavic heeft onder meer voor de volgende bedrijven vertalingen van en naar het Portugees uitgevoerd:
 

WTT-logo
IDS-logo

 
Translavic vertaalt dagelijks naar het Portugees voor Europese instellingen en voor diverse Nederlandse bedrijven. Meer referenties zijn beschikbaar op aanvraag.
 

Beëdigd vertaler Portugees

In ons team hebben we de beschikking over ervaren beëdigde vertalers Nederlands-Portugees en vice versa. Translavic verzorgt officiële vertalingen van onder andere notariële akten, testamenten, statuten en getuigschriften. We zorgen in alle gevallen voor een correcte en nauwkeurige vertaling van uw document door een erkend beëdigd vertaler Portugees. U kunt over deze service meer informatie vinden op onze pagina beëdigde vertaling.

 

Wist u dat…

hoewel het Portugees de officiële taal is van Brazilië, het gesproken Portugees in Brazilië moeilijk te verstaan is voor Portugezen?

door het rijke handelsverleden van Portugal het Portugees een officiële taal is op vijf continenten?

het Portugees een van de Zuid-Europese talen is, ontstaan uit het vulgair Latijn, en dat het in 1290 een officiële taal werd, toen koning Dinis I de eerste Portugese universiteit oprichtte?

 

 

Bij Translavic profiteert u van de volgende voordelen

Uw tekst wordt altijd vertaald door professionals met het Portugees als moedertaal. Native speakers beheersen hun moedertaal tot in alle finesses. Ze voelen de waarde van woorden en begrippen perfect aan. Zo weten ze altijd de juiste toon te treffen in uw vertaling.

Translavic is een ISO 17100-gecertificeerd vertaalbureau. We volgen bewezen procedures die een hoge kwaliteit van uw vertaling waarborgen. Over onze werkwijze kunt u verderop op deze pagina lezen.

We beschikken over een uitgebreid team van vertalers met ervaring in diverse sectoren. We zetten vertalers Portugees in met expertise in uw markt. Translavic spreekt de taal van de branche waarin u actief bent.

We vertalen van en naar alle Europese talen. Zo vertalen we onder meer van het Nederlands, Duits, Engels en Frans naar het Portugees en vice versa.

We assisteren u graag met ieder vertaalproject, groot en klein. Of u nu veel of weinig woorden wilt laten vertalen, we bieden altijd een passende uitkomst. We verzorgen een totaaloplossing waarmee we u alle zorg rondom het vertaalproces uit handen kunnen nemen.

Onze vertalers worden geassisteerd door CAT-tools (Computer-Assisted Translation) en terminologiedatabases. Deze slimme vertaalsoftware helpt om consequent de juiste termen toe te passen en zorgt voor optimale consistentie. Bij herhalende of identieke tekstdelen bespaart u bovendien op de kosten van uw vertaling.

Translavic is op de hoogte van de laatste technologische ontwikkelingen in de vertaalmarkt. In bepaalde gevallen kan een machinevertaling een interessante mogelijkheid zijn, gevolgd door een nabewerking (post-editing) door een menselijke linguïst. U kunt hier meer over lezen op de pagina machinevertaling en post-editing.

 
Vraag vrijblijvend een offerte aan
 

Onze aanpak voor een hoge kwaliteit

Ontdek onze ISO 17100-gecertificeerde werkwijze voor een hoogwaardige vertaling van uw tekst.

 

1. Eerste vertaling: uw tekst wordt van of naar het Portugees omgezet door de eerste vertaler. We zetten alleen native speakers in die hun moedertaal van binnen en buiten kennen.

 

2. Revisie: vervolgens checkt een tweede vertaler de vertaalde tekst tegen de brontekst. Deze tweede vertaler, ook wel revisor genoemd, is eveneens een native vertaler. Waar nodig worden verbeteringen aangebracht.

 

3. Kwaliteitscontrole: ten slotte voert de projectmanager voor uw opdracht een eindcontrole uit. Deze controleert tevens of de vertaling in overeenstemming is met de afgesproken doelen en wensen.

 
Vraag vrijblijvend een offerte aan
 

Wat vertaalt Translavic?

Wij verzorgen professionele vertalingen voor onder meer de volgende teksten. Staat het document dat u wilt laten vertalen hieronder niet vermeld? U kunt toch altijd vrijblijvend contact met ons opnemen of een offerte aanvragen.

 

Handleiding laten vertalen Portugees

Onze vertalers zorgen voor een duidelijke en correcte vertaling van uw instructie. We zetten medewerkers in met ervaring in uw branche. Zo wordt ook in de vertaalde gebruiksaanwijzing het jargon van uw markt gebruikt.
 
Lees meer over het vertalen van handleidingen en andere instructies
 

Voorwaarden laten vertalen Portugees

Wilt u zakendoen in Portugal of Brazilië? Duidelijke voorwaarden zijn dan in het belang van alle betrokken partijen. Translavic verzorgt heldere vertalingen van onder andere algemene voorwaarden, leveringsvoorwaarden, verkoopvoorwaarden en aankoopvoorwaarden.
 

Contract laten vertalen Portugees

In een contract telt ieder woord. Onze juridische vertalers zorgen voor een uiterst consciëntieuze vertaling van uw document. Uw vertaalde overeenkomst biedt dezelfde juridische dekking als de oorspronkelijke tekst.
 

 

Website of webshop laten vertalen Portugees

De Portugeestalige onlinemarkt is enorm. Om deze te bereiken is een Portugese website onmisbaar. Translavic schrijft wervende en converterende webteksten. Uw vertaalde teksten sluiten aan bij uw doelgroep en we zijn ook in staat met SEO (zoekmachineoptimalisatie) rekening te houden. Daarnaast hebben we ervaring met verscheidene contentmanagementsystemen, zoals WordPress en Magento. De vertaling van uw website is onze zorg.
 
Lees meer over het vertalen van websites en webshopvertalingen.
 

Folder of brochure laten vertalen Portugees

Uw vertaalde folder moet niet alleen taalkundig helemaal correct zijn, maar ook de gewenste boodschap en uitstraling overbrengen. Onze native vertalers beschikken over een uitmuntend taalgevoel en een uitgebreide woordenschat. Zo bent u er zeker van dat ook de Portugese vertaling de juiste snaar raakt bij de lezer.
 

Jaarverslag laten vertalen Portugees

De financiële vertalers van Translavic zetten alle letters, cijfers en komma’s op de juiste plek van uw vertaalde jaarverslag. We houden rekening met uw doelstellingen en behandelen uw document uiteraard discreet. Alle vertalers hebben een overeenkomst getekend met Translavic die een vertrouwelijkheidsclausule bevat. Desgewenst stellen we een aanvullende geheimhoudingsverklaring op.
 

 
Vraag vrijblijvend een offerte aan
 
 
Translavic vertaalbureau Portugees
Ons team van vertalers staat voor u klaar!
 

Met Translavic bereikt u de markt

Dankzij ons uitgebreide team van vertalers beschikken we over relevante ervaring in verscheidene branches. We spreken de taal van uw sector en hanteren de correcte terminologie.

 

Juridische vertaling Portugees

Onze ervaren juridische vertalers staan voor u klaar voor het omzetten van diverse rechtskundige teksten. De juridische vertalers Portugees zijn niet alleen vertalers, maar ook juridisch specialisten. We zorgen voor een zorgvuldige vertaling die een gelijke dekking biedt als het oorspronkelijke document.
 
Meer informatie over juridische vertalingen
 

Technische vertaling Portugees

Wilt u een gebruiksaanwijzing, een technische instructie of productspecificaties van of naar het Portugees laten vertalen? Translavic verzorgt een heldere vertaling en we gebruiken het correcte jargon.
 
Meer informatie over technische vertalingen
 

Marketingvertaling Portugees

Uw propositie, USP’s en merkwaarden moeten in elke taal goed uit de verf komen. Onze vertalers leggen het gewenste gevoel in uw vertaling en zorgen voor een rake tekst. We houden tevens goed rekening met de nuanceverschillen tussen de verschillende versies van het Portugees in de wereld.
 

 

Medische vertaling Portugees

Translavic heeft uitgebreide expertise in het vertalen van diverse medische teksten van en naar het Portugees. Daarbij hebben we ervaring opgedaan in het omzetten van medische teksten voor zowel medici als niet-medici. Zo verzorgen we professionele vertalingen van bijvoorbeeld wetenschappelijke studies, maar ook van bijsluiters en patiëntenvoorlichting.
 
Meer informatie over medische vertalingen
 

Financiële vertaling Portugees

De financiële vertalers van Translavic staan u graag bij voor een nauwkeurige vertaling van onder meer jaarverslagen, accountantsrapporten, investeringsplannen en andere financiële documenten. In alle gevallen bieden we een correcte en heldere vertaling, waarbij we rekening houden met uw doelen. Vanzelfsprekend behandelen we uw teksten vertrouwelijk.
 

 
Hebt u interesse om uw tekst door vertaalbureau Translavic te laten vertalen? Vraag dan nu geheel vrijblijvend een offerte aan en u ontvangt spoedig een aantrekkelijk aanbod. Translavic vertaalt van en naar alle Europese talen, evenals van en naar het Chinees, Japans, Arabisch en Turks.
 
Vraag vrijblijvend een offerte aan