Arta

  • Lets

Vertaler en revisor Arta studeerde af aan de vertaalfaculteit van de Ventspils Universiteit in Letland, met vertalen en tolken als specialisatie.
Ze begon haar loopbaan als docent Engels. Daarnaast werkte ze als vrijwilliger aan vertaal- en tolkopdrachten voor verschillende bedrijven, overheidsinstellingen en ngo’s, wat haar een brede vertaalervaring opleverde. Later ging ze ook samenwerken met vertaalbureaus. Inmiddels heeft ze ruim vijftien jaar ervaring als freelancevertaler.
In 2007 begon Arta te vertalen voor Translavic. Sindsdien is ze ingezet in een breed scala aan vertaalopdrachten, waaronder ook samenvattingen van EU-wetgeving. Arta werkt in de taalcombinaties Engels-Lets en Russisch-Lets. Haar moedertaal is Lets. Daarnaast spreekt ze vloeiend Engels en Russisch.
In haar vrije tijd reist Arta veel. Ze is het liefst zo actief mogelijk bezig – met wandelen, fietsen, skiën of kanovaren. Verder leest ze graag een goed boek en stuurt ze regelmatig nog ouderwets handgeschreven brieven naar penvrienden in verschillende landen.