Wojtek

  • Pools

Wojtek werkt sinds 2008 samen met Translavic – in eerste instantie als in-huis-vertaler en -revisor, en daarna als freelancer. Al tijdens zijn studie aan het Instituut voor Engelse Studies van de Universiteit van Wrocław nam hij een baan aan bij een lokalisatiebedrijf, waar hij de nodige basisvaardigheden opdeed om zijn carrière als professioneel vertaler te beginnen. Door een postdoctorale opleiding technisch vertalen en CAT-tools kon Wojtek zijn expertise verder uitbreiden. Maar waar hij het meest van leerde is toch wel de ervaring die hij in de praktijk opdeed gedurende zijn inmiddels meer dan tienjarige loopbaan als vertaler.

In de afgelopen jaren legde hij zich toe op het vertalen van samenvattingen van door de EU gefinancierde onderzoeksprojecten. Deze taak bezorgt hem niet alleen de nodige uitdaging maar ook veel voldoening – de rijkdom en complexiteit van de wereld van wetenschap en technologie weet hem steeds weer te verrassen.

Wojtek houdt van literatuur en van uiteenlopende muzieksoorten. Niet lang geleden ontdekte hij yoga en inmiddels weet hij de vele voordelen hiervan steeds meer te waarderen.

Wilt u een tekst naar het Pools laten vertalen door Wojtek of een van onze andere gediplomeerde vertalers Pools? Bekijk onze pagina vertalen van en naar het Pools.